Kleuradvies

Non-verbale communicatie speelt een grote rol in contacten tussen mensen. Het imago dat u uitstraalt vertelt mensen wie u bent, zelfs voordat er persoonlijk contact gelegd is. Als u mooi gekleed gaat en goed verzorgd bent heeft u in veel opzichten een streepje voor. Want of u het wilt of niet, uw manier van kleden, verzorgen en communiceren spreekt boekdelen.

Uw eerste indruk:

  • 55% uiterlijk en lichaamstaal
  • 38% stem (toon, snelheid en intonatie)
  • 7% woorden (de boodschap)

Uiterlijk + acties = uw imago

Kleuren
Kleding geeft signalen af: kleur, stijl, stoffen, belijning, details.

Warme en koele kleuren
Belangrijk bij een goede presentatie is kleurharmonie. Om die harmonie te bereiken wordt er in de eerste plaats onderscheid gemaakt in twee groepen, warme en koele kleuren. Warme kleuren hebben een gele ondertoon. Dit wil zeggen dat in de menging van de kleur gebruik is gemaakt van gele, rode of oranje tinten. Dit doet denken aan zon en vuur. Koele kleuren hebben een blauwe ondertoon. Dit wil zeggen dat in de menging van de kleur gebruik is gemaakt van grijs en/of blauw. Dit doet denken aan sneeuw en ijs.

De vier seizoenen, hun kenmerken en variaties
in het algemeen zijn lente en zomertypes, mensen die een combinatie hebben van een lichte huid, haar en oogkleur. Herfst en wintertypes zijn over het algemeen wat donkerder. Omdat dit een algemene regel is, en er natuurlijk individuele verschillen zijn, wordt binnen de 4 seizoenen nog een onderscheid gemaakt in:
extra licht – licht – medium – donker – contrasterend zomertype – wintertype – lentetype – herfsttype. Zo kan het dat bijvoorbeeld zijn dat een licht wintertype de kleuren van een zomertype vrij dicht benaderd. Het verschil zit dan voornamelijk in de helderheid van de kleur.

De opbouw van kleuren
in een zomer en een herfstpalet komen over het algemeen wat gedemptere kleuren voor. Een lente en een winterwaaier zijn over het algemeen wat helderder van kleur.

De opbouw van de kleur analyse
De kleur analyse wordt gedaan met behulp van kleurstrookjes en analysedoeken. Deze strookjes hebben verschillende tinten van licht naar donkerder. Zij kunnen in principe voor verschillende metingen gebruikt worden. Wel te verstaan: eenzelfde strookje zou huidkleur, haarkleur en oogkleur kunnen zijn. Begonnen wordt met het kijken naar de huidkleur, daarna haarkleur en tenslotte oogkleur.

Tarieven individueel kleuradvies

  • Kleuradvies + 13 kaarten waaier, eventueel make-up advies (2 sessies a gemiddeld 1 uur – €80,00)

  • Kleuradvies + 28 kaarten, eventueel make-up advies (2 sessies a gemiddeld 1 uur – €110,00)

  • Kleuradvies met persoonlijke kleurenwaaier, eventueel make-up advies (2 sessies a gemiddeld 1 uur – €160,00)

  • Individueel kleuradvies aan huis (eigen kleding onder de loep nemen) + persoonlijke kleurenwaaier, eventueel make-up advies; tweede sessie bij Skin&Out (€199,00)

Tarieven kleuradvies groep (t/m 4 personen)

  • Informatie kleurtypes, individueel kleuradvies in groepsverband (prijs op aanvraag)

  • Vrijgezellenfeest, waarbij de bruid een individueel kleuradvies krijgt + persoonlijke kleurenwaaier (prijs op aanvraag)

  • Eventueel te combineren/aanvullen met visagie workshop en fotoshoot (prijs op aanvraag)

Bel ons als je nog vragen hebt over de behandelingen (telefoonnummer 046 458 0503).